Indlæg - Hjemmefødsel - et trygt valg! (Feb 2007)

Af Bettina Pedersen, Slagelse

Under en stor del af min graviditet følte jeg, at jeg skulle forsvare, hvorfor min kæreste og jeg havde valgt, at vores lille pige skulle fødes hjemme.

Nogle af de spørgsmål og kommentarer, som vi fik lød...

"Hvordan tør du dog det?" "Hvad hvis der går noget galt?" "Det er virkelig modigt af dig, når du nu er førstegangsfødende" "Det ville jeg aldrig gøre, for vi bor sååå langt fra sygehuset, hvis der sker noget..."

Og videre i den dur...

Men i de fleste tilfælde var mine svar, at jeg ville opleve den tryghed, som der er ved en hjemmefødsel. Og noget af det, som var mest vigtigt for os var, at vi kendte hende, som ville være der under fødslen.

Jeg havde virkelig svært ved tanken om, at hvis jeg skulle føde på sygehuset, så ville det være en fremmed for både mig og min kæreste. Og jeg ville gerne have, at vi kendte jordemoderen, som skulle deltage i den store og meget intime oplevelse, som det er at bringe et lille menneske til denne verden.

Det kunne jeg få i hjemmefødselsordningen.

Og det var virkelig betryggende, at man har så mange konsultationer gennem graviditeten, for man bliver fulgt nøje, og man lærer ikke mindst hinanden at kende rigtig godt frem til fødslen.

Vi kunne på ingen måde føle os mere trygge ved fødslen.

Jeg fødte vores datter i et fødekar, og jeg tog selv imod hende, da jeg havde født hende. Dét øjeblik glemmer jeg aldrig nogensinde - da jeg havde hende i min arme og kunne fortælle min kæreste, at vi havde fået en lille pige.

Det var virkelig et stort øjeblik!

Samtidig så kunne det aldrig have kunnet lade sig gøre, hvis det ikke havde været for de dygtige jordemødre i hjemmefødselsordningen. Vi havde fornøjelsen af, at Susanne deltog ved fødslen, og det gik simpelthen ud over al forventning.

Hverken min kæreste eller jeg havde turdet håbe på, at det ville gå så godt - og det kan vi blandt andet takke hende for.

Alle par skulle unde sig selv den oplevelse, som det er at føde hjemme i trygge og vante oplevelser.

Én ting er helt sikkert; hvis vi skal have flere børn, så skal de komme til verden i vores hjem, for den tryghed vil vi ikke være foruden.

Bettina Pedersen.

Sponsor 1    Sponsor 2

Valid XHTML 1.0 Transitional