Debatforum - Hjemmefødselsordning? - Hjemmefødsel gennem sygehus eller hjemmefødselsord
   
Skrevet af
Sarah K. Lundsberg, Fyn Send email
29. Nov 2006 kl. 16:05
Hej allesammen - jordemødre, fødende og andre...

Jeg er interesseret i at høre, hvad I har af erfaringer med hjemmefødsel gennem henholdsvis sygehuset og en privat hjemmefødselsordning.

Hvad synes I om hver af løsningerne - positivt og negativt, og hvad mener I er at foretrække?

Så alle jer, der har erfaringer I gerne vil dele - meget gerne også jordemødre, politikere og andre "insiders" - skriv et par ord her om jeres holdning.


På forhånd tak!

Med venlig hilsen
Sarah L.
Svaret af
Pia, Stenlille, vestsjælland Send email
5. Dec 2006 kl. 19:08
1.

Det er helt klart min holdning at hjemmefødsel er det bedste. Som jeg har skrevet i min beretning giver det en meget større tryghed og ro til hele familien at føde hjemme. Jeg har født to gange på hospital og en gang hjemme, og hospitalsfødslerne var skam også gode oplevelser, vi skulle bare klare en masse selv, der var ikke personale til os hele tiden og vi var derfor meget alene. Og når vi var alene vidste vi at vores jordemoder var hos en anden fødende, hvilket holdt os meget tilbage for at kalde på hende, når vi manglede hende. Jeg var derfor ikke helt tryg ved at være på hospitalet.
Det kan dog godt gøre mig lidt trist at de der føder hjemme og ikke har prøvet andet ofte taler meget nedsættende om at føde på hospitalet. For os var det ikke skidt, og min mand, Lars, deltog meget aktivt i fødslen og følte at han var meget med.
Jeg tænker også på hvorfor lægerne er så dårlige til at oplyse os gravide om muligheden for at føde hjemme. I stenlille, hvor jeg bor bliver man spurgt om man vil føde på Holbæk eller Slagelse. Jeg er aldrig blevet tilbudt at føde hjemme. Det syns jeg er rigtig skidt, det er jo ikke rimeligt at fordi han/hun måske ikke bryder sig om hjemmefødsler, så vælger ikke at nævne det. Og når jeg så tænker på den fantastiske løsning vi har her i Vestsjælland, så er det jo helt ufatteligt at der ikke bakkes mere op om det.
Den løsning vi har her med at føde med en kendt jordemoder, er simpelthen genial. Det giver så god en tryghed at kende den kvinde der kommer til en når man skal føde. Muligheden for at gå til åbent hus inden fødslen og møde andre gravide og familier der har født hjemme er rigtig god, og vi har haft utrolig gavn af de gange vi har været der. Jeg har haft en svær tid efter fødslen og haft det svært med at give slip på den smukke oplevelse, men ved at komme der bagefter og se og snakke med min jordemoder har hjulpet mig rigtig godt igennem tiden efter fødslen.
Og så er det jo også værd at nævne at det faktisk er meget billigere...
Jeg kunne aldrig forestille mig en anden løsning end den vi har her.
:o) Pia
   

Sponsor 1    Sponsor 2

Valid XHTML 1.0 Transitional