Debatforum - Hjemmefødselsordning? - Hjemmefødselsordninger bør udbredes i hele Danmark
   
Skrevet af
Zafir Bæk, Vestsjælland Send email
15. Dec 2006 kl. 00:11
Jeg vil gerne bidrage til en debat omkring hjemmefødsler i Vestsjælland.

I min lille familie er vores datter født hjemme. Vi er privilegerede, fordi vi netop bor i Vestsjælland. I Danmark har vi ’fritvalg’ på sygehusområdet. Vi kan vælge hvor vi vil føde, opereres osv. Vi kan også frit vælge at føde hjemme. I Vestsjælland er vi blot så heldige at vi har vores helt specielle ordning. – En ordning der gør at hjemmefødsler er fordelagtige, trygge og sikre at vælge.
Tanken om, at ordningen med en kendt Jordemoder, der følger os hele vejen igennem vores graviditet, kender familien og hjemmet, ikke skal bestå i de nye regioner, er for mig skræmmende – og helt forkert i vores samfund, hvor vi gerne vil have der skal være plads til alle.

100% raske kvinder kan vælge at få et kejsersnit, fordi de ikke kan overskue at føde, men en ordning der tydeligt er billigere at bruge end en helt almindelig hospitalsfødsel, er ikke en selvfølge at videreføre og udbrede?
I Vestsjælland har vi en langt højere procentdel af fødsler i hjemmet, end andre steder i Danmark. Det skyldes kun vores gode ordning. Hvis ordningen bliver udbredt til resten af sjælland, og Danmark, vil sundhedssystemet kunne spare mange penge, men det vigtigste af alt: At sjælland og Danmark kan få en masse dejlige, glade, ukomplicerede, ustressede hjemmefødsler med en kendt jordemoder!

Det eneste der kunne have fået mig til at føde på Holbæksygehus var en fødselskomplikation. Jeg havde én jordemoderkonsultation på Holbæksygehus og Jordemoderen brugte hele min konsultation på at fortælle mig, hvor frygtelig det er at arbejde på fødegangen, med stress, nedskæringer mv. – Turde jeg lade mine måske vigtigste timer i mit liv i deres hænder? NEJ!

- Som en sidste kommentar:
Kan nedskæringer helt undgås, hvis man udbreder ordningen? At flere og flere FRAVÆLGER fødegangen? Kan jordemødre, der arbejder på fødegangen få lov til at få nogle ordentlige arbejdsforhold uden stress og jag, fordi vi ikke behøver at skære ned, men give et alternativ?
Blot mine tanker…

Af:

Zafir Bæk, mor til Idun 010404 født hjemme.

Svaret af
Elin Mortensen, Kalundborg Send email
16. Dec 2006 kl. 00:33
1.

wauw, stor klapsalver til dig Zafir!!!

Jeg håber du har sendt dit indlæg, som et læserbrev til en avis, så endnu flere ser dit indlæg/opråb?!

hilsen Elin
Svaret af
Zafir, Plejerup Send email
16. Dec 2006 kl. 09:38
2.

Det startede som et indlæg til en avis. :o) Måske skulle jeg sende det til flere?
Jeg har sendt det til én fra borgerrepræsentationen i KBH, som jeg ved er fortaler for HF...

Men tak for komplimentet.

KRAM
Svaret af
Pia, Stenlille, vestsjælland Send email
17. Dec 2006 kl. 20:07
3.

Hej Zafir,
Har læst dit indlæg før, kan ikke huske hvor. Der er godt og helt rigtigt det du skriver. Ja du burde sende det videre til nogle store folk her i landet.
Smukt navn du har valgt til din datter. Jeg har også haft det i tankerne, men vores hedder Freja, ifølge en roman om Valhal er det Iduns mor.
KH Pia
Svaret af
Maria, Dianalund/Svendborg
18. Dec 2006 kl. 17:42
4.

Hej kan du ikke gså sende det til Fynsamt??
Det er et vildt fedt indlæg!!!
Knus MAria
Svaret af
Mette Dehn, København Send email
19. Sep 2007 kl. 22:09
5.

Hej!


Kan kun støtte op om dit indlæg - lad os fåudbredt gode fødselsmuligheder til alle Danmark. Som jordemoder i det danske sundhedsvæsen er bægeret ved at være fuld - hvorfor er det så lavt prioriteret at tilbyde kvinder i Danmark gode og forskelligartede fødselstilbud! Vi jordemødreønsker ligeledes andre arbejdsforhold og større arbejdsglæde.

Mange hilsner fra en frustreret jordemoder
   

Sponsor 1    Sponsor 2

Valid XHTML 1.0 Transitional