Beretninger - Juni 2010

Af Christina Marie Hellum, Vejle Øst

Mandag den 19.7.2010 ved middagstid går min slimprop med tegnblødning og jeg får lidt murren i maven. Min mand og jeg beslutter os (heldigvis) for at sende vores datter på ferie hos mine forældre et par dage. Jeg har en lynfødsel bag mig, så vi havde det bedst med, at hun ikke var i huset når det gik løs. Mandag sker der ikke mere.

Tirsdag den 20.7.2010 spiser jeg brunch med en masse tøser og nyder en hyggestund uden barn/børn. Om eftermiddagen har jeg en tid til akupunktur for at se, om det kan sætte gang i fødslen. Vi får nogle punkter som vi selv kan trykke på når vi kommer hjem og en ny tid til dagen efter (det er mest effektiv hvis man bliver behandlet 2 dage i træk). Inden jeg går ud af døren siger jordemoderen "jeg tror nu ikke vi ses i morgen. Gå tidligt i seng, veer starter tit omkring midnat"

Da vi kommer hjem står den på Mc Donalds mad og ren afslapning med en god film. Vi trykker på de anviste steder, men jeg synes ikke der sker noget. Jeg vælger derfor, lidt slukøret og skuffet, at gå tidligt i seng.

Kl. 01.00 går jeg på toilet, hvor jeg, lidt skarpt, beder manden om at gå i seng, så han har kræfter til en evt. fødsel.

kl. 01.30 får jeg min første ve!!!!

Jeg er overhovedet ikke i tvivl som jeg ellers var første gang. Den var kraftig og varede 1½ min. 15 min efter kommer der en mere som varer 1½ min og jeg står op.

Manden bliver også pænt bedt om at stå op da de allerede gør rigtig avs og han begynder at tænde stearinlys og sætte lidt roligt musik på.

10 min efter kommer der en ve mere og jeg ringer til fødegangen og beder dem om at sende en jordemoder og jeg ringer til min veninde, Helene, som skal være fødselshjælper. Da jeg ringer til fødegangen fortæller jeg om min tidligere lynfødsel og de lover at sende en ud hurtigst muligt.

5 min. efter kommer der en endnu kraftigere ve og jeg beder manden om at ringe til fødegangen og sige, at de skal sende en jordemoder hurtigt, da jeg kan mærke, at dette her kommer til at gå hurtigt!!! Her får vi af vide, at de ikke kan sende en jordemoder alligevel fordi de har for travlt så vi må komme derind. Så begynder jeg bare at tude. Havde sådan glædet mig til denne hjemmefødsel og så har de fandme for travlt!!! Manden puster alle lysene ud og finder en taske frem. Jeg beder ham om at ringe op igen og spørge fødegangen om der er mulighed for at spørge Kolding sygehus om de kan sende en jordemoder, men her får vi heldigvis af vide, at de har fået en dagvagt til at møde tidligere ind - YES!!!

Manden bliver sat til at tænde lys igen og i mellemtiden er veerne blevet mere kraftigere og de kommer med kortere interval. 1 min ve og 1 min pause - sådan bliver det resten af fødslen.

Jeg arbejder godt med veerne og bruger min vejrtrækning.

Kl. 02.50 kommer min veninde som hurtigt begynder at gøre soveværelset klar, lave kaffe og alle de andre praktiske ting hun nu skulle gøre. Vi snakker og hygger os mellem veerne og alt er lige som jeg kun havde turde drømme om.

Kl. 03.40 kommer jordemoder Lene endelig. Her ligger jeg på badeværelset og kaster op fordi mine veer er så kraftige og vi får bakset mig ind i sengen.

Lene roser mig for min vejrtrækning og hun undersøger hvor langt jeg er - 6 cm!!!!!!

Kl. 04.10 er mine veer så kraftige at jeg beder om steriltvandspabler foran, hvor mine veer sider og det hjælper en smule. Hun lægger dem under en ve så det er overhovedet ikke så slemt som jeg havde frygtet!!!

Kl. 04.20 undersøger hun mig og jeg er 9 cm åben.

Kl. 04.30 er jeg 10 cm åben og begynder at føle pressetrang.

Kl. 04.38, efter 3 presseveer, kommer den mest vidunderlige dreng til verden. Han skriger med det samme og manden klipper navlesnoren. ALT er bare perfekt og han suger sig hurtig fast og spiser en smule. Jeg får 3 små knuder og går ud og tager mig et brusebad mens jordemoder Lene og Helene rydder op og varmer rundstykker.

Vi får lidt morgenmad, mig og manden inde i sengen med vidunderet, og de to andre inde i stuen. Der er en dejlig stemning og vi nyder at vi bare er hjemme i vores eget hjem.

Da alt er ryddet op og gjort rent tager Helene hjem og jordemoder Lene bliver et par timer. Villads bliver vejet, målt og undersøgt: 3500 g og 51 cm og helt igennem perfekt. Vi taler lidt om fødsel og kl. 07.00 tager hun afsted.

Vi får alle et par timers søvn og ved middagstid henter manden vores store pige som fra start bare elsker sin lillebror.

Min fødsel var perfekt og alt hvad jeg havde drømt om og jeg gjorde det gerne igen i morgen.
Sponsor 1    Sponsor 2

Valid XHTML 1.0 Transitional