Brugerindlæg - Af mor til 4, Kalundborg


Jeg har født 4 børn på normal vis. 2 på hospital og 2 hjemme. Jeg vil til enhverv tid foretrække at føde hjemme og nød den ro og de muligheder (fx at føde i fødekar) det gav os i vores familie. Jeg anbefaler det til alle, som spørger om min mening. Jeg følte at hjemmefødselsjordemoderen lyttede til mine behov og at jeg ikke blev tvunget til at skulle lige i nogen seng under fødslen, som jeg blev på hospitalet. Jeg kunne være der for mine andre børn allerede straks efter fødslen og de skulle ikke køre en time frem og tilbage for at se deres mor og deres nye lillebror. Jeg kunne sidde i min egen stue og nyde den første amning og sove i min efen seng med baby lige ved siden af mig og min mand.

Jeg blev ved første hjemmefødsel helt tryg ved tanken om at skulle klare det alene, hvis jordemoderen ikke nåede frem. Jeg følte at instruktionen om hvordan og hvorledes, jeg skulle klare det var helt tilstrækkelig. Situationen blev aldrig aktuel.

Under de 2 hjemmefødsler, mine fødsler nr. 3 og 4 var jeg meget mere med i forløbet og jeg følte at jeg deltog på en helt anden måde. Ved første hjemmefødsel var det mig selv, der tog imod barnet med instruktion fra jordemoderen. Anden gang prøvede jeg undervejs i veperiode at mærke efter hovedet. Også en spændende oplevelse.

Ved anden hjemmefødsel i 2006 følte jeg virkelig at jeg fik en kvalificeret rådgivning under konsultationerne, som var meget brugbar for mig. Det var både de konsultationer før fødslen som efter.

Sponsor 1    Sponsor 2

Valid XHTML 1.0 Transitional