Eksempler på hjemmefødsler

Du kan finde utallige eksempler på hjemmefødsler. Vi har samlet en række videoer og artikler her.

Videoer på engelsk

Nogle af videoerne viser fødslen direkte og vi anbefaler derfor at man er forberedt på billeder, som kan virke voldsomme. Videoerne er på engelsk.

Hjemmefødsel af Lemma Maria Denne video er et 8 minutters sammenklip af en hjemmefødsel med musik. Videoen er skånsom og man får et klipvist indblik i fødslens forskellige stadier.

Hjemmefødsel af

Levi Alexander: Denne video giver en mere detaljeret indsigt i fødslens afsluttende fase. Videoen varer 42 minutter, og viser fødslen direkte.

Dagbog med

tanker om hjemmefødsel og børnenes perspektiv: Familien inkluderer seeren i hele processen omkring graviditeten, forsøg på at blive gravide, beslutning af navn, hjemmefødsels set up. Du kan ligeledes se, hvordan børnene er en del af fødslen.

Videoer på dansk

I denne video får du et indblik i hjemmefødslen fortalt fra

farens perspektiv. Han fortæller om sine tanker og bekymringer i forhold til hjemmefødslen efter en veloverstået fødsel.

Denne video viser et gammelt klip fra

Go’ morgen Danmark som er et interview med en kvinde, der har valgt en hjemmefødsel for at få en mere rolig og omsorgsfuld oplevelse. Desuden deltager en jordemoder i interviewet.

Denne video er en

videodagbog fra en kvinde som er hjemmefødende med en hurtig fødsel. Her følger man hende igennem processen og hører om hendes tanker før, under og efter.

Artikler

Der er udgivet en lang række blogindlæg og artikler om hjemmefødsler. Vi har udvalgt et par stykker her.

Fødselsberetningen om den perfekte hjemmefødsel på bloggen

Ostfronten. Stine guider læseren igennem hendes fødsel time for time. Hun fik den fødsel, som hun drømte m, i tosomhed med hende og hendes kæreste samt kompetent vejledning fra jordemoderen.

Endnu et blogindlæg, denne gang fra

Moderliv. Historien fortælles af Louise, som i første gang var usikker på, om hjemmefødsel nu også var noget for hende, men i sidste ende var hun overbevist, og havde en rigtig positiv oplevelse. Hun fortæller ligeledes om den modstand hun mødte fra sin omgangskreds i forbindelse med beslutningen.

Alt for Damerne har bragt en artikel om en

hjemmefødsel med søskende. Fødslen involverer bl.a. en tur i ZOO for at sætte processen igang. Da det endelig sker foregår fødslen i familiens stue i et fødekar og parrets fire årige datter er godt forberedt på hændelserne og deltager fra sidelinjen.

Bloggeren Neohippie fortæller ligeledes om hendes

naturlige hjemmefødsel, som foregik i vand og uden voldsomme smerter.

mts_wordx