Spis knækbrød før hjemmefødslen

Hvis du er eller har været gravid, er der en god sandsynlighed for, at du har fundet en favoritmadvare, som står øverst på listen, når der skal benzin på tanken.

Knækbrød er et populært valg blandt gravide kvinder, da det er lavt i kalorier og indeholder en masse fibre. Fibre hjælper med at holde fordøjelsen i gang, hvilket er vigtigt for at undgå forstoppelse – hvilket mange gravide oplever i løbet af graviditeten. Knækbrød er også rig på jern, hvilket er vigtigt for at forebygge jernmangel.

Det er vigtigt at vælge et knækbrød med et højt indhold af fuldkorn, da disse indeholder flere vitaminer og mineraler. Det kan du finde hos Wasa, som uden tvivl er det bedst kendte mærke her i landet, når det kommer til knækbrød – har en stor vifte af forskellige slags knækbrød. Blandt de mest populære varianter fra Wasa er knækbrød med fuldkorn, som også er mere mættende end almindeligt hvidt brød, hvilket kan være en fordel, hvis du som gravid vil undgå at spise for meget.

Knækbrød er i sig selv ganske simpelt, og de knasende sunde lækkerier fra wasa er bagt med få, enkle ingredienser, som ikke forstyrrer den gravides smagsløg.

Hvor skal du føde

Som gravid er det ikke bare kosten, du skal tænke på. Du skal også beslutte dig for, hvor du gerne vil føde – for der er alternativer til hospitalernes travle fødegange. Den hektiske atmosfære er en af årsagerne til, at mange kvinder vælger at føde hjemme. De føler sig trygge og i ro, og de har mulighed for at være i øjeblikket, uden at der er for mange mennesker omkring dem.

Hjemmefødslen er en meget personlig oplevelse, og den styrker den forbindelse, som moren og barnet har til hinanden. De fleste kvinder, der føder hjemme, føler sig mere tilpas og rolige, og de har en bedre fødselsoplevelse.

Stigende popularitet

På baggrund af undersøgelser fra Danmarks Statistik har man konkluderet, at der er en stigende interesse for hjemmefødsler i Danmark. I perioden fra 2010 til 2021 er andelen af danske kvinder, der føder deres barn hjemme, således steget fra 1,4 til 3,2 procent.

Der er flere årsager til denne stigning i populariteten. For det første er der en øget interesse for en mere naturlig fødsel, hvor man undgår at føde på et hospital. For det andet er det blevet mere almindeligt at have en jordemoder tilknyttet under hele fødslen, hvilket gør det tryggere at føde hjemme.

Selvom der er en stigende interesse for hjemmefødsler, er det ikke alle kvinder, der er egnede til at føde hjemme. Det er derfor vigtigt, at man først og fremmest søger rådgivning hos sin jordemoder, inden man beslutter sig for at føde hjemme.

Planlægning af hjemmefødsel

mts_wordx