Skabe en smuk ramme for jeres hjemmefødsel

Hjemmefødsler er noget, som i stigende grad interesserer de unge, der skal være forældre. Måske er en hjemmefødsel ikke det, man sværger til, når man skal have det første barn, men når de næste er på vej, begynder tanken om at føde hjemme ikke så sjældent at rumstere hos de håbefulde forældre.

Der kan være mange fordele ved hjemmefødsler – ikke mindst fordi der kan være stor tryghed forbundet med at føde hjemme og ikke på en travl og larmende hospitalsafdeling.

Smukke rammer giver tryghed

Har I valgt at føde hjemme, er det vigtigt, at I sørger for at skabe nogle smukke rammer, der kan gøre fødslen til en tryg og god oplevelse.

Indret for eksempel det sted, hvor barnet skal komme til verden, med nogle smukke elementer såsom plakater, som kan fås med mange forskellige slags motiver. Blomster, natur og motiver, der viser menneskelige relationer, kan være gode at bruge og med til at skabe ro omkring situationen.

Der er muligheder for at hente

inspiration til, hvordan en hjemmefødsel kan foregå, ved at studere internettet, hvor der er mange sider, der beskæftiger sig med emnet. I kan også finde råd og vejledning hos jordemødre og læger. Der findes både offentligt ansatte og private jordemødre, der arbejder med det særlige, som en hjemmefødsel er.

mts_wordx