Mensturation og prævention

Lige efter fødslen vil mange opleve blødninger. Det tager tid før menstruationen kommer tilbage. Ofte vil der gå fire til seks uger, men der kan også sagtens gå op til et år. Du skal dog være opmærksom på, at du godt kan blive gravid igen kort tid efter din fødsel. Ægløsningen finder ofte sted 14 dage inden menstruationen. Eftersom du ikke ved, hvornår din menstruation begynder, skal du derfor være opmærksom på at beskytte dig, hvis du har sex.

Det er muligt at have sex igen efter fødslen. Som oftest har man dog brug for at hvile sig både mentalt og kropsligt. Mange par har sex igen efter kvinden har været til 8 ugers undersøgelse. Andre venter endnu længere. Dette kommer helt an på jer selv.

Det anbefales ikke at se amning som prævention. Det er påvist at amning kan udskyde menstruationen, men det er ikke sikkert, og du kan ikke vide, hvornår menstruationen kommer, og om den i virkeligheden bliver udskudt i lige netop dit tilfælde. Derfor anbefales det (hvis man vil undgå graviditet lige efter fødslen) at bruge prævention. I kan benytte jer af den gængse prævention, som I kender og har brugt før (p-piller, kondomer, spiral osv.).

Hos Jordemoderforeningen kan I læse mere om sex og prævention efter fødslen.

mts_wordx