Amning

Det er op til dig som mor at beslutte, om du vil amme dit barn. Modermælkserstatning kan ligeledes dække dit barns ernæringsbehov på fin vis. På denne side, kan du læse om amme-forberedelse og teknikker samt om modermælkserstatning som alternativ til amning.

Forberedelse til amning

Under din graviditet vil jordemoderen gennemgå amningen med dig. I vil bl.a. komme ind på det under fødselsforberedelsen. Når barnet er født, vil det blive lagt hos moren med det samme, så der opstår tæt kontakt. Det vil som oftest være naturligt for barnet at søge brystet efter et stykke tid hos moren. I nogle tilfælde vil barnet have brug for at sove, før den første amning kan finde sted. Det er væsentligt at involvere din mand eller partner, så han kan støtte jer og hjælpe til med at amningen bliver en succes.

Amme-teknikker

Som oftest sidder moderen op og ammer. Jordemoderen kan hjælpe og vejlede i forhold til andre stillinger, hvis den siddende stilling ikke er ideel. Nogle kvinder vælger også at ligge halvt ned og have barnet liggende på maven mens de sutter på brystet.

Hvis du har problemer med amning, kan du altid kontakte din læge eller jordemoder. Flere hospitaler tilbyder desuden direkte telefonlinjer med specifik amme-vejledning.

Modermælkserstatning

Hvis du vælger at amme, anbefales det at holde sig til amning, da modermælkserstatning kan føre til at barnet sutter mindre på brystet, hvilket medfører, at der produceres mindre mælk. Der kan være forskellige årsager til, at du vælger ikke at amme. Hvis dette er tilfældet, kan du være helt rolig. Barnet vil få dækket alle dets ernæringsbehov gennem modermælkserstatning. Hvis barnet er allergisk, kan man få specielle modermælkserstatninger, som tager højde for allergier.

Du kan læse mere om

amning på AltOmBørn.dk.

mts_wordx