Lav en playliste til din hjemmefødsel

Et stigende antal kvinder og par beslutter sig for, at fødslen af deres barn skal foregå i hjemmet. Der kan være flere grunde til, at man foretrækker en hjemmefødsel. Det kan være, fordi det er mindre stressende at føde i eget hjem, men det kan også være, fordi der er langt til det nærmeste fødested, og bilturen dertil virker uoverskuelig. Uanset hvad, så gælder det om at planlægge sin hjemmefødsel, så man er forberedt bedst muligt.

Musikken skaber stemning og hjælper dig

Hvis du er vant til at motionstræne med musik i ørene, så ved du, at musikken kan peppe dig op og hjælpe dig igennem træningen. I forbindelse med en fødsel kan du på samme måde lave en playliste over musik, som du mener vil støtte dig bedst muligt under fødslen. I dag findes der flere musikstreamingtjenester som fx Spotify, hvor du kan streame alverdens musik, og måske er der noget af det musik, som du lyttede til i 2020, som du også vil høre under din hjemmefødsel. Ellers er der mange andre muligheder for at finde passende musik, som skaber en god stemning.

Det kan være beroligende instrumental musik, new age musik, afslappende musik, klassisk musik, eller det kan være nogle popnumre, du holder af. Når vandet går og veerne for alvor tager fat, så kræver det sin kvinde at fokusere og udholde smerterne, og så er det en fordel, at musikken kan hjælpe dig gennem fødslen.

Tal med din partner om musikvalg

Du kan tale med din partner om, hvilken slags musik I begge to ønsker til fødslen. Selvom det er dig, der skal gøre det hårde arbejde, så kan det jo godt være, at din partner har et par gode forslag til, hvilken slags musik der vil være god at lytte til.

mts_wordx