Rolig hjemmefødsel giver en god start for familien

Det er en stor omvæltning at få et barn, og det gælder om at komme godt fra start. I kan vælge en hjemmefødsel, fordi I så får mulighed for at føde i vante omgivelser. Det er ofte mindre stressende, når man er et sted, hvor man føler sig tryg. De par som vælger en hjemmefødsel har mulighed for at sætte et mere personligt præg på fødselsforløbet, og I kan indrette jeres hjem på en måde, som understøtter den fødsel, som skal foregå.

Hormonbalancen og hårtab

Der sker mange forandringer med kvindekroppen, og man skal huske at spise sundt og hvile sig for at støtte kroppen under graviditeten. Hormonbalancen ændrer sig under graviditet og fødsel, og derfor oplever mange kvinder hårtab efter fødslen. Hvis du føler dig generet af, at du har mistet meget hår som følge af en gravitet, så kan du henvende dig hos https://nordichair.com/da/, som kan give dig en professionel hårtransplantation, så du kan få din hårpragt igen. Det er også vigtigt, at du som gravid sørger for at tage vitamintilskud og ekstra jerntilskud, så kroppen bliver tilført de vitaminer og mineraler, som den har brug for.

Planlæg så meget som muligt

En fødsel kan aldrig forberedes 100 %, men I kan alligevel planlægge en del, således at de praktiske ting er på plads og dermed ikke giver anledning til stress. I kan flytte rundt på møblerne i stuen eller soveværelset, så der står en seng eller et fødekar klar til fødslen. I kan sørge for, at der er handlet ind til de første 2-4 uger efter fødslen. Lav fx mad i store portioner, som kan fryses ned og nemt tages op og varmes i mikroovnen. Så skal I ikke bruge tid på madlavning i den første tid efter fødslen. I skal også beslutte, hvem der skal deltage i hjemmefødslen, og hvem der skal inviteres på besøg i perioden efter fødslen. Hvad har I overskud til? En hjemmefødsel kan godt vare i mange timer, og derfor kan det være en fordel at sætte noget musik på, som kan få jer til at slappe af og give den fødende kvinde mere overskud. Det gælder i det hele taget om at skabe en tryg stemning, så I kan fokusere på, at fødslen skal blive en god oplevelse.

Gå til fødselsforberedelse

Uanset om fødslen foregår hjemme eller på et hospital, så er det vigtigt med fødselsforberedelse. Her lærer I bl.a.om forskellige vejrtrækningsteknikker, som kan være en god hjælp under fødslen, når veerne kommer. Som hjemmefødende er det begrænset, hvad man kan få af smertestillende behandling, så her gælder det i høj grad om, at man lytter til sin krop og forstår at samarbejde med kroppen under fødslen. Fødselsforberedelse er derfor en god måde at få mere ro og være mindre nervøs for at føde.

mts_wordx