Sådan bliver du fit for fight igen efter en hjemmefødsel

Det er stadig forholdsvist sjældent at føde hjemme i Danmark, men en del kvinder vælger alligevel at benytte sig af denne fødselsmetode. Fordele ved at gøre det er der da også rigeligt af, og langt de fleste kvinder der vælger at få det gjort, ender også ud med at være tilfredse med den samlede proces. Men hvordan bliver man fit for fight igen efter fødslen? Og kommer man nogensinde til at kunne passe alt sit yndlingstøj igen? Lad os se nærmere på det lige her.

Fordele ved hjemmefødsler

For mange kvinder, og i særdeleshed førstegangsfødende, kan det være en stresset begivenhed at føde sit barn på hospitalet. Netop hospitalet er for de fleste et uvant og lidt utrygt sted, og der er ofte hektisk og masser af larm.

Derfor vælger en del danske kvinder at føde hjemme. Her kan fødslen nemlig få lov at foregå under hjemlige og trygge forhold, og ikke mindst i et noget mere afslappet tempo. Ligefrem at tro, at det derfor skulle gå hen og blive smertefrit, skal man dog nok ikke sætte sin lid til. At føde er nemlig i udgangspunktet en voldsom affære, men foretages det hjemme, så er det trods alt for mange kvinder en noget mere behagelig affære.

Du skal nok komme til at passe dit tøj igen

En del kvinder stresser over, om de nogensinde kommer til at kunne passe alt deres yndlingstøj såsom deres nytårskjoler, jeans og skjorter, efter fødslen. Bekymringen er naturlig nok, i og med at en fødsel sætter tydeligt præg på kvindens krop. Husker man dog at få trænet og levet sundt efter fødslen, så skal man nok komme til at passe sit tøj igen. Det kan dog tage halve eller hele år, så stress nu ikke over det, såfremt det ikke sker allerede få måneder efter dit barn er kommet til verden.

Tilmeld dig mødregrupper og få fornyet energi

Det er ofte en god idé for kvinder der har født deres barn hjemme, at tilmelde sig en eller måske flere mødregrupper. Her kan de nemlig dele glæde og frustrationer med ligesindede, og gode råd samt tips og tricks kan indhentes. At dele sin viden med andre mødre, og måske endda nogle som også har født deres børn hjemme, giver helt klart fornyet energi, og gør de enkelte kvinder fit for fight igen efter deres hårde fødsler.

mts_wordx