Sådan skaber du en god stemning til din hjemmefødsel

Vil du gerne føde dit barn i hjemlige og rolige omgivelser, så kan du vælge en hjemmefødsel. På den måde får du mulighed for at sætte dit eget præg på, hvordan indretningen og stemningen skal være i det rum, hvor du skal føde. Du kan fx vælge at føde i din seng i soveværelset, og med puder, lagener og håndklæder kan du indrette dig mere komfortabelt, end hvis du skulle føde på en fødebriks på et hospital. En hjemmefødsel giver også mulighed for, at du kan føde i et fødekar, som fx kan placeres i din stue. Fødekarret fyldes med varmt vand, som har en smertelindrende effekt, og derfor er der mange, som vælger at benytte et fødekar under fødslen.

Hæng flotte plakater op på væggen

En fødsel kan godt tage mange timer, især hvis du er førstegangsfødende, og så kan det være rart at have noget at kigge på. Du kan fx købe nogle flotte Plakater, som du kan hænge op i rammer på væggen i soveværelset eller stuen. Det kan være naturbilleder, som virker beroligende, eller andre flotte motiver, som inspirerer dig og giver dig styrke under fødslen. Du kan samtidig kigge efter flotte og søde børneplakater, som du kan dekorere væggene med på børneværelset, og som dit barn helt sikkert vil nyde at kigge på. Med plakater er det nemlig muligt at skabe en helt særlig stemning i hvert enkelt rum.

Lyt til stemningsfuld musik

Mange fødende er også glade for at lytte til musik, og her kan du lave din helt egen yndlingsplayliste på mobilen, som du kan lytte til, imens du venter på, at fødslen får alvor går i gang. Ved en hjemmefødsel får man assistance af sin jordemoder, og mange kvinder har også en partner og måske et par større børn, som også gerne vil være med til fødslen. Det er ofte mere intimt og hyggeligt for familien at deltage i en hjemmefødsel frem for en fødsel på hospitalet. Når babyen er født, så er I allerede hjemme og kan slappe af i jeres vante omgivelser. I det hele taget gælder det om at skabe en god og tryg oplevelse, når man skal føde. Dermed bliver det en helt speciel oplevelse, som man kan se tilbage på og glæde sig over fremover.

mts_wordx