Sørg for at badeværelset er klar, hvis I vil føde hjemme

Det er blevet populært at føde hjemme. I hver af landets regioner vælger stadig flere, at fødslen skal foregå hjemme, og dermed er vi stille og roligt ved at vende tilbage til tidligere tider, da hjemmefødsler ikke var så usædvanlige, som mange stadig opfatter dem som i dag. Der er tale om hundredvis af hjemmefødsler i hver region, og det samlede tal er stigende, selv om det varierer fra region til region.

Hjemmet skal være klar

Det er vigtigt, at hjemmet er klar, hvis I vil føde hjemme. Når fødslen skal ske hjemme, har I selvfølgelig været igennem et før-forløb sammen med sundhedsplejerske, jordemoder og andet sundhedspersonale, så I ved, at fødslen med den største sandsynlighed vil foregå helt normalt og dermed uden større risiko. Når det er sagt, skal jeres hjem være klar til fødslen, så den lille ny kan blive modtaget på bedste vis.

Måske trænger badeværelset til at få en gennemgang, så alt er opdateret? Det kan en handy-person i huset i høj grad selv udføre, så tjek hjemmesiden Rörfokus ud og find de materialer, I skal bruge. På Rörfokus kan man finde alt det, der skal bruges i forbindelse med renovering af badeværelset: Håndvaske, skabe, spejle, rør, ventiler og fittings, så alt kan blive opdateret korrekt og lavet efter bogen. Med et godt indrettet badeværelse er I klar til møde det nye familiemedlem, når han eller hun banker på og melder sin ankomst.

For og imod

Går I med tanker om at føde jeres næste barn hjemme, er der naturligvis nogle overvejelser både for og imod. Hvis der på nogen måder har været problemer under graviditeten, bør I nok ikke vælge hjemmefødsel, men i stedet vælge at føde på hospitalet, hvor der er størst ekspertise til rådighed, hvis det skulle blive nødvendigt. Måske lider moderen selv af nogle sygdomme, der gør, at det vil være klogt at være under overvågning på en fødeafdeling. Det kan være en god idé at tjekke en hjemmeside som Sundhed.dk ud for at finde dybere information om, hvad der taler for og ikke mindst imod en fødsel i hjemmet.

Er alting derimod normalt, kan man med sindsro vælge at føde hjemme. Erfaringen viser, at faderen ofte føler sig mere involveret i en hjemmefødsel og kan spille en anden rolle end på hospitalet, og for både mor, barn og far kan det være mere trygt, at fødslen foregår i de hjemlige omgivelser. For barnet kan det også betyde en mere fredfyldt og rolig ankomst til den barske verden. Men som sagt, sørg for at huset er klar til fødslen, og ikke mindst at badeværelset er up to date, så alt kan gå efter bogen.

mts_wordx